S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Urgentni center

Leto 1953, ko je začela reševalna služba tesneje sodelovati, lahko štejemo za začetek kirurške urgentne ambulante specialistične dejavnosti v naši bolnišnici.
Zdaj je organizirana kot samostojna organizacijska enota v okviru kirurške službe; urgentni blok ima sobo za kirurško reanimacijo in prvo strokovno pomoč z diagnostiko, operacijsko sobo za nujne primere in sobo za okrevanje. Od leta 2001 deluje v pritličju te zgradbe tudi urgentna dežurna služba zdravstvenega doma s prehospitalno enoto. V bolnišnici tako nastaja sodoben urgentni center s hitro dostopnimi vsemi diagnostičnimi postopki in metodami, ki omogočajo čim boljše preživetje urgentnih bolnikov. Pripravljajo se na združitev vseh urgentnih služb v sodoben urgentni center, ki bo urejen v pritličju medicinsko-funkcionalnega trakta III.
Specialistične ambulante posameznih kirurških oddelkov se razprostirajo kar na dveh etažah medicinsko-funkcionalnega trakta III. V specialističnih ambulantah kirurške službe delajo zdravniki različnih kirurških strok. V urgentnih kirurških ambulantah na leto oskrbijo nekaj manj kot 35.000 bolnikov. V vseh kirurških ambulantah pregledajo na leto več kot 114.000 bolnikov.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem