Natisni | A+ Aa BARVNA SHEMA
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.

XXV. srečanje pediatrov in XII. srečanje medicinskih sester v pediatriji ter odprtje razstave

07.04.2015

Sporočila za medije

Maribor, 7. april 2015 – Klinika za pediatrijo UKC Maribor bo v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor, Katedro za pediatrijo Medicinske fakultete UM in Zdravniškim društvom Maribor organizirala XXV. srečanje pediatrov in XII. srečanje medicinskih sester v pediatriji. Strokovno srečanje, kjer bodo predstavili aktualne teme s področja pediatrije, bo potekalo v petek, 10. in soboto, 11. aprila v Kongresnem centru Habakuk. V ta namen so v prostorih UKC Maribor pripravili tudi razstavo.

Razstava pediatrov v avli kirurške stolpnice.

Na dvodnevnem srečanju bodo strokovnjaki predstavili novosti na področju pediatrične gastroenterologije, kožnih bolezni in neonatologije. Prav tako bodo strokovnjaki na področju pedopsihiatrije predstavili vedno aktualno temo osebnostnih motenj pri otrocih in mladostnikih. Iz področja pedopsihiatrije bodo organizirali tudi usmerjeno ultrazvočno in endoskopsko delavnico. Enake teme bodo obravnavale tudi medicinske sestre v pediatriji, ki so nepogrešljivi del pediatričnega tima.

Ob letošnji 25. obletnici strokovnih srečanj pediatrov so v avli kirurške stolpnice pripravili razstavo vseh izdanih zbornikov in arhivskih člankov iz Večera. Razstava bo na ogled do konca aprila.

Povezava do zloženke:  ZLOŽENKA

MEDIJSKE IZJAVE:

Za izjave bo v petek, 10. aprila 2015, ob 10.45 v Kongresnem centru Habakuk na voljo:

dr. Jernej DOLINŠEK, dr. med., predsednik srečanja in

Monika PEVEC, dipl. m. s., strokovna vodja zdravstvene nege Klinike za pediatrije.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112