X. MARIBORSKO ORTOPEDSKO SREČANJE – ORTOPEDIJA Á LA CARTE ZDRAVNIKA DRUŽINSKE MEDICINE

10. 11. 2014

Maribor, 10. november 2014 – V organizaciji Oddelka za ortopedijo UKC Maribor bo letos potekalo že X. Mariborsko ortopedsko srečanje z naslovom ORTOPEDIJA Á LA CARTE ZDRAVNIKA DRUŽINSKE MEDICINE. Strokovno srečanje bo v velikem avditoriju Medicinske fakultete Univerze v Mariboru (Taborska ulica 8) v petek, 14. novembra, z začetkom ob 9. uri.

Letošnje ortopedsko srečanje, ki poteka že 10. leto zapored, hkrati sovpada tudi s 30. obletnico samostojnega delovanja Oddelka za ortopedijo v mariborski bolnišnici. V ta namen bo sedanji predstojnik Oddelka za ortopedijo UKC Maribor, doc. dr. Matjaž Vogrin, dr. med., v uvodnem predavanju predstavil ortopedsko dejavnost v Mariboru od zgodnjih začetkov pa vse do sodobne medicine današnjega časa.

Organizatorji srečanja so se letošnjega programa lotili v sodelovanju z zdravniki družinske medicine. Skupaj so ga zasnovali, kot pove že naslov srečanja, po predlogih zdravnikov družinske medicine. Glavni namen srečanja je še bolj poglobiti sodelovanje med zdravniki na primarnem in sekundarnem nivoju, družinskimi zdravniki in ortopedi. Srečanje je tako namenjeno izmenjavi znanj in izkušenj zdravstvenih delavcev različnih strok, ortopedom travmatologom, zdravnikom družinske medicine, specializantom kirurgije, fiziatrom, fizioterapevtom, medicinskim sestram ter študentom Medicinske fakultete.

Ob prihajajočem srečanju predsednik organizacijskega odbora asist. mag. Zmago Krajnc, dr. med., dodaja: »Naše skupno vodilo ostaja pomoč ortopedskemu bolniku, ki ob uspešnem medsebojnem sodelovanju, pomoči ter izmenjavi znanj in izkušenj marsikdaj nam in bolnikom olajša tegobe pri zdravljenju njihovih težav«.

Zloženka: ZLOŽENKA

Za medijske izjave bosta ob 10.30 na voljo:

• doc. dr. Matjaž Vogrin, dr. med. – predstojnik Oddelka za ortopedijo UKC Maribor in
  • asist. mag. Zmago Krajnc, dr. med. – predsednik organizacijskega odbora X. Mariborskega ortopedskega srečanja

Več informacij o srečanju: www.ortopedija-mb.si