Projekt Druga pomoč v UKC Maribor

28. 08. 2012

Maribor, 29. avgust 2012 – Na območju Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor se bo v sredo, 29. in četrtek, 30. avgusta med 10.00 in 19.00 odvijal projekt Druga pomoč v sodelovanju z UKC Maribor, Evropske prestolnice kulture (EPK) 2012 in umetniške skupine KUD Ljud iz Ljubljane. Za dva dni bo del bolnišničnega kompleksa spremenil podobo, katere cilj je preseči pogosto nelagodno atmosfero bolnišničnega vsakdana ter ponuditi čakajočim nekaj, kar jih bo prijetno sprostilo in jih zamotilo, da nekoliko pozabijo na svoje skrbi, bolečino ali bolezen svojih bližnjih.

Projekt Druga pomoč v okviru EPK 2012 bo v svoje ospredje postavil "Čakalnico DeLuxe", ki se bo nahajala na zelenici pred vhodom v urgenco UKC Maribor. Posebna čakalnica bo opremljena z udobnimi naslonjači, prijetnim vzdušjem in nepričakovanimi umetniškimi vsebinami. Ustrežljivi in uniformirani kulturni delavci iz umetniške skupine KUD Ljud bodo čakajočim ponujali, da čakajo namesto njih, medtem pa se oni lahko zamotijo in razbremenijo v Čakalnici DeLuxe. V čakalnih  prostorih Urgentnega centra bodo na novih policah na voljo knjige, križanke, stripi, družabne igre, eno od čakalnic pa bodo popestrili s slikami mariborskih umetnikov.

Vljudno vabljeni na obisk v začasno prenovljen bolnišnični kompleks.