S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Obravnava zdrave nosečnice v ginekološki dispanzerski ambulanti

20. 01. 2016

Maribor, 18. januar 2016 – Klinika za ginekologijo in perinatologijo UKC Maribor organizira učno delavnico z naslovom ˝Obravnava zdrave nosečnice v ginekološki dispanzerski ambulanti˝, ki bo potekala v petek, 22. januarja 2016, v veliki predavalnici prim. dr. Zmaga Slokana kirurške stolpnice (16. nadstropje) UKC Maribor.

Učna delavnica je namenjena zdravnikom specialistom in specializantom ginekologije in porodništva, specialistom in specializantom družinske medicine, zdravnikom pripravnikom, medicinskim sestram, medicinskim sestram babicam in zdravstvenim administratorjem.

Organizatorji učne delavnice pričakujejo približno 120 udeležencev. Predavanja so razdeljena na dva sklopa: Zdravniška obravnava zdrave nosečnice ter Negovalni in administrativni vidiki obravnave zdrave nosečnice. V prvem sklopu bodo strokovnjaki obravnavali pregled in skrb za dojke v času nosečnosti, ultrazvočne preglede itd. Dotaknili pa se bodo tudi posebnosti v času nosečnosti po OBMP, spolnosti in bolečin v križu v nosečnosti. V drugem sklopu bodo med drugim predavanja namenili klinični poti obravnave zdrave nosečnosti, patologiji materničnega vratu v času nosečnosti, izkušnjah z referenčno ambulanto pri vodenju nosečnosti, napotitvah na porod, pripravah na starševstvo, itd. Dotaknili pa se bodo tudi aktualnega vprašanja Porod na domu: da ali ne?

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 22. januarja 2016, ob 11.40 uri (v času odmora) na voljo:

  • prof. dr. Iztok Takač, dr. med., svetnik, predsednik organizacijskega odbora.

Program: PROGRAM

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem