Donacija podjetja DRI društvu Rdeči noski v UKC Maribor

18. 11. 2011

V prostorih UKC Maribor bo podjetje DRI upravljanje investicij, d.o.o. doniralo sredstva  društvu Rdeči noski – Društvo za pomoč trpečim in bolnim za njihovo delovanje. Simbolna predaja čeka v vrednosti 7.000,00 EUR bo potekala v ponedeljek, 21. novembra 2011 ob 12.30, v sejni sobi Klinike za pediatrijo (pritličje).

Generalni direktor podjetja DRI upravljanje investicij, d.o.o. Rajko Siročič o donaciji pravi: »Ponosni smo, da lahko z našo donacijo pripomoremo tudi pri tako pomembni zadevi, kot je spodbujanje smeha za zdravljenje. Ker se sami ukvarjamo z infrastrukturo, lahko za primerjavo rečemo, da »je smeh nekakšna infrastruktura sreče«. Nenavadnim zdravnikom-pomočnikom, torej klovnom zdravnikom - ki v zadnjih letih v bolnišnicah pomagajo zdraviti bolne otroke, namenjamo znesek, ki bi ga sicer lahko porabili za prednovoletne voščilnice in poslovna darila. Temu smo se zavestno odrekli, ker verjamemo, da je tako prav – darilo dajemo otrokom. S tem zgledom želimo okrepiti splošno družbeno odgovornost in spomniti na pomen zdravja, smeha in brezskrbnega otroštva. Tudi sicer se pri svojem delu trudimo skrbeti za okolje in delovati v skladu s smernicami sodobne, trajnostne, prijazne in odgovorne družbe. Tudi tole je kanček te odgovornosti. Upamo, da nam bodo sledili še drugi!«

Po dogodku bodo pristojni na voljo za izjave.