Dan odprtih vrat oddelka za laboratorijsko diagnostiko ukc maribor

28. 09. 2018

Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino SZKKLM pripravlja 2. oktobra 2018 »DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKIH KLINIČNIH LABORATORIJEV«, pri katerem bomo sodelovali tudi v UKC Maribor, na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko.

Dan odprtih vrat bo potekal v okviru DNEVA KLINIČNE KEMIJE IN LABORATORIJSKE MEDICINE, ki ga 2. oktobra letos posvečamo predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti, predvsem pa vam, našim preiskovancem.

V UKC Maribor bomo na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko predstavili svoje strokovnjake, naše delo ter njegov pomen pri obravnavi pacientov. Razkazali vam bomo laboratorij in prikazali postopke za pridobitev analiznih rezultatov. Ti prispevajo kar 70 % delež pri odločitvah o diagnozi in zdravljenju bolezni.

Ogledi laboratorija bodo ta dan potekali vodeno ob 14.30 in 16. uri. Obiskovalci, ki nas želite obiskati, se pred ogledom oglasite pri vhodu na Oddelek za laboratorijsko diagnostiko .