S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

60. obletnica Oddelka za laboratorijsko diagnostiko UKC Maribor

28. 05. 2014

Maribor, 28. maj 2014 – Oddelek za laboratorijsko diagnostiko UKC Maribor letos obeležuje 60. obletnico svojega delovanja. V ta namen bodo slavnostno obletnico vključili v že tradicionalno strokovno srečanje pod okriljem Slovenskega združenja za klinično kemijo in laboratorijsko medicino (SZKKLM). Strokovno srečanje bo potekalo v petek, 30. maja 2014, v kongresnem centru hotela Habakuk.

Strokovno srečanje je razdeljeno v dva sklopa predavanj, ki so tematsko popolnoma različna. V prvem delu predavanj bodo predstavili temo »kritične vrednosti«. Gre za relativno novo problematiko, s katero se ukvarjajo kolegi po vsem svetu in jo je mogoče strniti na vprašanje ˝Kdaj in v kakšnih primerih mora laboratorij javiti rezultat direktno k zdravniku (osebju na oddelku ali ambulanti)˝. Ker so odgovori zelo zapleteni, organizatorji srečanja pričakujejo zanimivo razpravo. Na srečanju bodo sodelovali tudi strokovnjaki iz tujine in predstavnica delovne skupine za kritične vrednosti EFLM.

Ker so letošnje strokovno srečanje združili s praznovanjem 60. obletnice Oddelka za laboratorijsko diagnostiko, bo drugi sklop predavanj nekoliko bolj splošne narave. Specialisti Oddelka za laboratorijsko diagnostiko bodo predstavili izbrane teme iz svoje prakse ter predstavili prehojeno pot oddelka.

Povezava do programa: PROGRAM


MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 30. maja 2014, ob 10.50 na voljo:

  • mag. Maksimiljan Gorenjak, mag. farm. spec., predstojnik Oddelka za laboratorijsko diagnostiko UKC Maribor.

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem