2. KONGRES RADIOLOŠKEGA DRUŠTVA

29. 09. 2015

Maribor, 28. september 2015 – Radiološki oddelek UKC Maribor in Radiološko društvo dr. Mile Kovač je minuli vikend organiziral že 2. kongres radiološkega društva dr. Mile Kovač v Mariboru. Kongres je bil namenjen vsem strokovnjakom na področju radiologije (zdravnikom, inženirjem, instrumentarkam in administratorkam) s poudarkom na inženirjih. Letos nadaljujejo strokovno pot, ki so jo začrtali leta 2012 na prvem kongresu Društva dr. Mile Kovač z mednarodno udeležbo. Prireditev je bila tudi tokrat uspešna tako na strokovnem kot družabnem delu.

Strokovnjaki na področju radiologije želijo nadaljevati aktivno pobudo iz preteklosti za redno strokovno izpopolnjevanje radioloških inženirjev in vseh članov radiološkega tima. Na vseh dosedanjih predavanjih so poudarjali raznovrstnost strokovnih področij, ki se povezujejo z radiologijo. Vedno so želeli, si prizadevali in tudi uspeli privabiti k sodelovanju strokovnjake različnih področij. Tudi letos je bilo tako. »Za nami sta zatorej dva zanimiva dneva, in če mi dovolite vinorodnemu področju primeren izraz: “jagodni izbor” predavanj. V ospredju so bili bazično pomembni in interdisciplinarni pogledi, pristopi ter dogajanja pri ugotavljanju in zdravljenju bolezni«, je po koncu 2. kongresa povedal predsednik društva Primož Debenak, dipl. ing. rad.

Društvo dr. Mile Kovač je in ostaja gonilo strokovnega napredka na področju radiologije. Članom društva omogoča izmenjavo strokovnih izkušenj in znanj, druži strokovnjake radiologije in povezuje društva stanovskih organizacij. Stalnica 11-letnega dela so tudi periodična popoldanska tematska srečanja in ekskurzije, ki člane strokovno in družabno bogatijo.

Več informacij o kongresu: www.milakovac.com

Program: PROGRAM