Študentski krvodajalski teden v UKC Maribor

15. 04. 2013

Maribor, 15. april 2013 – V okviru Študentskega krvodajalskega tedna bodo študenti po celi Sloveniji množično darovali kri. Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja. Mariborski študenti bodo kri lahko darovali kar dva dni na dveh lokacijah. Prvi dan bo krvodajalska akcija potekala na Centru za transfuzijsko medicino (CTM) UKC Maribor, naslednji dan pa v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK. Strokovno osebje na CTM so na študentski krvodajalski teden dobro pripravljeni, saj kot vsako leto pričakujejo veliko število študentov krvodajalcev.

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri:

• v torek, 16. aprila 2013 v Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor (Ljubljanska 5, Maribor) med 8. in 15. uro ter
  • v sredo, 17. aprila 2013, v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83) med 8. in 15. uro.

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo. Študentska organizacija univerze v Mariboru (ŠOUM) bo v torek, 16. aprila, poskrbela za prevoze študentov krvodajalcev izpred fakultet do UKC Maribor.

MEDIJSKE IZJAVE:

Za izjave bodo v torek, 16. aprila ob 10. uri na voljo:

• Erika Kavaš, dr. med. – Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor in
  • Jaka Žižek – predsednika ŠOUM