Natisni | A+ Aa BARVNA SHEMA
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Promocija aktivnosti delovnih terapevtov ˝Podaj naprej˝ tudi v UKC Maribor

23.02.2012

Sporočila za medije

Delovni terapevti v UKC Maribor bodo na svetovni dan prostovoljnih aktivnosti delovnih terapevtov ˝Podaj naprej˝, ki bo v soboto, 25. februarja, prostovoljno opravili 1 do 2 uri dobrega dela z namenom, da razširijo glas o pomenu in ciljih delovne terapije. Širši javnosti se bodo s predstavitvijo svojih aktivnosti predstavili tudi v ostalih centrih večjih mest (Ljubljana, Kranj, Lesce, Škofja Loka, Domžale, Ormož, Velenje in Idrija).

 

V UKC Maribor bo prostovoljna akcija potekala v soboto, 25. februarja v času med 14. in 16. uro v avli Klinike za kirurgijo. 13 delovnih terapevtov UKC Maribor zaposlenih na različnih področjih (pri delu s starostniki, pri delu z ljudmi s telesnimi okvarami po možganski kapi, po različnih poškodbah, kot tudi pri delu z ljudmi z duševnimi motnjami), bo s svetovanjem in prikazom aktivnosti delovne terapije širši javnosti predstavilo kako lahko delovna terapija posameznikom omogoča bolj kakovostno, samostojno in zadovoljno življenje.

 

Pobudnica svetovnega dneva ˝Podaj naprej - Global Day of Service Pay it Forward˝ je delovna terapevtka Karen Jacobs iz Univerze v Bostonu, bivša predsednica ameriškega združenja delovnih terapevtov (AOTA), ki želi s to pobudo doseči, da čim več delovnih terapevtov na ta dan po svojih močeh prostovoljno posveti vsaj eno do dve uri časa delovno terapevtskemu svetovanju, obravnavi, promociji v javnosti in s tem opravi dobro delo ter razširi glas o delovni terapiji. Organizator aktivnosti v Sloveniji je Študijski krožek promocija delovne terapije.

 

Na dan promocije bo na voljo za izjave Leonida Krajnc, dipl. del. terapevtka v UKC Maribor.

 

 

Povezava do dokumenta v PDF:  DOKUMENT (1.8 MB)

 

 

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala 02/321 1000 Urgentni center 02/321 1534 Internistična nujna pomoč 02/321 2243

Image
Image
Image
© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%