Natisni | A+ Aa BARVNA SHEMA
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Uvod

Univerzitetni klinični center Maribor

Splošna bolnišnica Maribor je bila ustanovljena 1. decembra 1799 in se je v dvestoletni zgodovini razvila v visoko strokovno ustanovo, ki zagotavlja zdravstveno varstvo na sekundarni in terciarni ravni za občanke in občane Maribora in dvanajstih mariborskih občin pa tudi za širše območje severovzhodne Slovenije.

Zdravimo čedalje bolj zapletene primere, opravljamo številne zahtevne diagnostične in terapevtske postopke, saj postaja medicina čedalje bolj interdisciplinarna veda. In ne le medicina. Hkrati z njo se razvijajo tudi druga strokovna področja. Pri tem ne zanemarjamo znanstveno-raziskovalnega in pedagoškega dela, saj smo tudi učna bolnišnica tako za mariborsko kakor za ljubljansko univerzo s tremi kliničnimi oddelki, veliko oddelkov pa se pospešeno pripravlja doseči ta status.

UKC Maribor je tako učna bolnišnica in osrednja bolnišnica v severovzhodni Sloveniji. Z ustanovitvijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru tudi uradno postaja klinična univerzitetna bolnišnica.

Tudi s pomočjo razumevanja Mariborčanov in okoličanov lahko svojim bolnikom zagotavljamo primeren bivalni standard. V nekaj letih bodo vsi bolnišnični oddelki združeni na eni lokaciji in v glavnem vsi, če že ne v novih, pa vsaj v prenovljenih prostorih. Res je, da samo zidovi ne zagotavljajo dobre bolnišnice, a v urejenem in prijetnem delovnem okolju sta tudi strokovno delo in počutje zaposlenih veliko boljši. In zadovoljno osebje se bo še bolj kot doslej lahko posvečalo tistim, zaradi katerih smo tukaj: našim bolnikom, njihovim svojcem in obiskovalcem, ki se z upanjem in zaupanjem ozirajo proti nam. In ki so, navsezadnje, tudi naši najboljši zavezniki, ne le kritiki, v zapletenem in prepletenem procesu, ki mu pravimo zdravljenje.

Strani, ki jih boste, tako upamo in želimo, pogosto odpirali, prinašajo strnjene informacije o naši bolnišnici, o oddelkih in službah, ki jo sestavljajo, o naših dejavnostih pa tudi o naših načrtih in željah. Prijazno vas vabim, da nas čim pogosteje obiščete na spletnih straneh in spremljate naša prizadevanja, da bi v tem delu Slovenije ponudili našim bolnikom, obiskovalcem in zaposlenim storitve v takšni bolnišnici, na katero bomo vsi ponosni. Naša strokovna prizadevanja bomo skupaj z Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru udejanjili v sodobnem programu študija medicine, s čimer splošna bolnišnica postaja klinična univerzitetna bolnišnica. Veliko načrtov je še pred nami, vsa naša prizadevanja pa so usmerjena k tistim, zaradi katerih smo tukaj: k našim bolnikom in varovancem.

 

Prim. doc. dr. Gregor Pivec, dr. med.,


Telefonska centrala 02/321 1000 Urgentni center 02/321 1534 Internistična nujna pomoč 02/321 2243

Image
Image
Image
© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%